luni, 9 aprilie 2012

Copil din dorinta, nu din obligatie

Deja de atât timp se face atât tam-tam pe acest proiect de lege încât am hotărât sa arunc un ochi si eu peste el sa vad ce zice și de ce atâtea femei striga ca a lor corp nu este proprietatea statului și alte lozinci în genul acesta.
http://healthkut.com/blog/wp-content/uploads/2010/01/AbortionP1-225x300.gif

 La prima vedere, legea nu pare sa fie atât de rea: te duci frumos la medic, ala te trimite la un psihoterapeut unde te mai întreabă odată ala dacă ești sigura ce vrei sa faci, ii zici cu "da", dai cu subsemnata și ai plecat la medic cu adeverința de consiliere. Pan aici toate bune și frumoase, aproape "europenește". Mai puțin câteva aspecte:
 - încălcarea dreptului la intimitate (pe lângă medic mai trebuie sa știe și gloata de psihologi care ii treaba cu sex-ul care îl practici tu);
- influențarea și manipularea deciziilor proprii: și asa ca te hotărăști cu greu că vrei să faci acest lucru, mai vine și o tanti cu diplomă de Spiru' să te întrebe de încă zece ori dacă ești sigură);
 - toți știm cum se face medicina în România, prin urmare mai nou, trebuie sa pregătești și aportul pentru psiholog ;
- femeia este supusa unui stres inutil, pe lângă cel care deja îl experimentează.
Legea asta, ca și multe altele gândite peste noapte , la fel de inutile și aberante, nu ne ajuta deloc. După aplicarea ei , poate va scădea numărul avorturilor, în schimb cu siguranța va creste numărul de copii în familiile și asa sărace, va creste numărul de copii în orfelinate, va creste numărul de copii abandonați pe strada sau și mai rău va creste numărul de pruncucideri...și desigur o noua generație de decreței.
Eu nu susțin că programul de consiliere e rău, e bun, dar aplicat unde trebuie: în scoli le-ar prinde mai bine o consiliere pe tema cum ar trebui sa ai un contact sexual safe decât sa vina popa și să predice abstinenta (atât timp cat nici ei nu se pot abține).
Problema demografica (cică asta ar sta la baza legii inventate) nu se rezolva crescând o droaie de copii în condiții mizerabile, fără scoli, spitale și locuri de munca pentru părinți, ci prin îmbunătățirea calității vieții cetățeanului de rand, pe care autoritățile îl sugruma din ce în ce mai mult cu taxe și impozite și plozi nedoriți

3 comentarii:

  1. Din punctul meu de vedere, da avorturile ar trebui interzise, nu tin cu biserica sau alte rahaturi de genu, dar atunci cand o "faci" trebuie sa iei in calcul si posibilele urmari ale faptelor tale, nu poti refuza dreptu la viata unui copil doar pt simplu fapt ca tu nu esti pregatita....asa cum te ai pregatit de a o noapte fierbinte fara sa iei in calcul consecintele asa trenuie sa te pregatesti si pt cresterea unuei noi vieti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interzicerea avorturilor nu este o solutie. Este un efect mai degraba a ceea ce se numeste lipsa de informare si educatie sexuala. Interzici avorturile - cauzezi orfelite pline, pentru ca la astfel de interventii recurg personele fara educatie, cu situatii financiare proaste, adolescenti sau victime ale abuzurilor sexuale... si nicidecum persoane instarite care ar putea sa asigure traiul decent unui copil.

      Ștergere
  2. Poporul vrea comentarii despre mersul la biserica!

    RăspundețiȘtergere