miercuri, 23 noiembrie 2011

Pacate in post la cel mai inalt preasfintit nivel. Muhaha!


Nu stiu de ce, dar am inceput sa astept Judecata de Apoi cu  mai multa nerabdare decat toti crestinii la un loc. De ce? Pai sa le rad in nas preotilor corupti, prefacuti si minciunosi, care baga laba spurcata in cutia milei si isi umplu buzunarele cu bani pe spatele credinciosilor, care, ca sa isi mai spele din pacatele imaginare, mai arunca din economii in asa zisa cutie a milei. De fapt si de drept, aceasta cutie a milei este un sac fara fund pentru crestini, ce nu se mai umple niciodata si pentru preoti, un sac ce nu  seaca niciodata.
Si nu vorbesc asta doar asa ca nu imi plac mie preotii. Ieri trebaluind prin casa am auzit o stire la TV care mi-a captat atentia. Se vorbea despre niste popi, trei la numar, care, saturati sa fie jecmaniti de superiorii lor de bani, s-au hotarat sa ii parasca in judecatile lumesti. Nu ma mai mira stirea ca tarifele pentru o slujba de sfintenie se ridica la peste o mie de euro sau ca preotilor astia mai mici si mai moi la suflet le dispar bani din salarii, bani ce ajung la episcopi nesatui si alte figuri demonice purtatoare de coroane bisericesti pe cap. M-a mirat ca mai sunt din astia mai mici care totusi cauta o dreptate acolo unde ar trebui sa o caute de la inceput, adic in instanta judecatoreasca lumeasca. Sau poate s-au suparat ca nu se impart si cu ei. 
Una peste alta, dar din toata marsavenia asta nu au de suferit decat enoriasii naivi, care au si strans fonduri din buzunarele proprii ca sa isi construiasca o casuta de rugaciune si se pare ca vor trebui la fel sa faca si cu fondurile pentru sfintenie. Aceste lucruri, se intampla la episcopia Husului. Daca veti da un search pe google veti gasi mai multe scandaluri in care au fost implicati reprezentantii acestei institutii, care in loc sa fie indrumatori spirituali au devenit pur si simplu niste afaceristi. Eu i-as compara cu cei mai cunoscuti indivizi in materie de delapidare de bani si luari de mita.
“Sa-ti tremure mana inainte de a da o pomana”. Aceasta ar fi zis-o Sfantul Ioan Gura de Aur. Nu stiu cine este, am auzit-o si eu la altcineva. Dar pana si acesti sfinti au prevazut actiunile nu tocmai bisericesti ai celor ce se vor a fi duhovnici. Va zic...inainte sa aruncati un ban in cutia milei, pentru nu stiu ce reparatie fantoma pentru o biserica sau un popa ganditi-va inca odata..aceiasi bani i-ati putea dona unui orfelinat sau unor ONG-uri care se ocupa cu organizatii caritabile. Ati putea contribui la cumparare de alimente si medicamente pentru cei care au intradevar nevoie de ajutorul vostru. 
Acum inca e in ampla desfasurarea campania pentru strangerea fondurilor pentru spitalul "Sfanta Maria din Iasi". Intra aici sa vezi detalii. Pentru a dona puteti trimite sms la 879. Din cate stiu campania se va derula pana pe 15 decembrie.

Un comentariu: