vineri, 11 noiembrie 2011

Cetateanul nemultumit: Moldova lui Dodon si jidanul Tkaciuc

 Astazi voi vorbi nu despre nemultumirile mele legate de Romania, voi vorbi despre Republica Moldova.
Aceasta tarisoara mica, care trebuia sa fie parte din Romania, acum e independenta doar pe hartie. Din ea trag cat pot de tare rusii pe deoparte si statul roman (mai pe ascuns asa) pe cealata parte. Poate ziceti ca nu e adevarat, la fel cum presedintele actual roman sustine ca el nu are nici un interes in RM,in timp ce Putin trambiteaza sus si tare ca, citez "Caderea URSS a fost cel mai mare dezastru geopolitic" si isi exprima la fel de deschis intentia unei noi uniuni economice si politice ce ar ingloba fostele tari sovietice, mai putin tarile baltice. Romania actioneaza mai discret in schimb. Stiti voi faza cu cetateniile...

  Din 2009 pan acum s-au tot chinuit alesii poporului sa ajunga la un consens in privinta presedintelui. Se pare ca abia acum au reusit sa se mobilizeze putin. Mai o tradare, mai o formatiune noua. Cativa din partidul comunistilor si-au dat seama ca tatuca Voronin nu mai e asa prolific si au hotarat sa evadeze. Cumatru Dodon si chiochia Zina Greceanaia acum fac frate-parte si vor binele tarii, vor sa voteze presedintele si constitutia, dar nu cu partidul consacrat si-l arata cu degetul pe jidanul Tkaciuk.
  Va ganditi ca e o idee buna, in realitate acesta miscare i-a speriat de fapt pe "baietii buni" din parlament. Vedeti voi...toti vor sa ne "salveze" de Comunisti, dar nici unul din ei nu are "cohones" sa preia conducerea tarii..mai ales in timp de criza...situatia actuala le convine tuturor atat timp cat se arata cu degetul unu pe celalalt , cautand vinovatul in loc sa faca ceva pentru tarisoara asta.
  Acu sa revin la salvatori - grupuletil Dodon. Voturtile acestor dizertori nu vin chiar asa degeaba, de dragul republicii. Dodon o vrea musai pe Zinutza presedinte. Deci oricum un fost comunist va ajunge presedinte, fie el Lupu, fie ea Zinocica. Problema e ca vor ajunge sa se bata si sa se manance intre ei, si cel mai probabil va iesi la iveala fptul ca Lupul a fost prima strategie nereusita, zic eu, a lui Voronin (sau Tkaciuk) de a sta la putere, iar Zinocica ii a doua. Presupunerea mea e urmatoarea: cu toate ca comunistii ii injura pe "tradatori", sunt in cunostinta de cauza probabil si sustin aceasta miscare. Acum intrebarea e care din ei? Voronin sau jidanul Tkaciuk?
  Sa presupunem ca ajunge Lupu sau Zinocica presedinte. Cu cine credeti ca face alianta, front comun, coalitie de guvernare..ziceti cum vreti? Cu baietii aia fara "cohones" sau cu astia care deja au oameni peste tot si sustinere Moscovita? Mi-i mila de Ghimpul. Dar el trebuie sa isi invete lectia...cei cinstiti nu au sa ajunga nicaieri cu constitutia in frunte si biblia sub cap.
 "Întrebat ce se va întâmpla dacă candidatura Zinaidei Greceanîi nu va fi susținută de liberali, așa cum au și declarat deja, invitatul emisiunii (Dodon n.m.) a spus voalat că cei care vor bloca alegerea șefului statului se vor face responsabili de declanșarea alegerilor parlamentare anticipate." (Unimedia)
Strategie de doi bani. Din partea mea sa mai faca alegeri anticipate cate or vrea...macar de acu 10 ani incolo.Pentru ca adevaratul scop a acestei batalii nicidecum nu e binele tarii .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu