miercuri, 17 august 2011

Filmomania

Nu sunt critic de film, dar la cantitatea de filme vazute, pot sa declar sus si tare ca pot sa disting un film bun de unul prost.
Dar nu asta voi dezbate aici.
Sunt sigura ca sunt multi cei ce s-au cam plictisit de vesnicile filme holiwoodiene, printre care si eu.Asa ca am luat imdb-ul la puricat, mai niste recomandari si am ajuns la filmele europene si anume a scandinavilor.
Primul vazut: Let the Right One In  . Film suedez. Drama cu elemente horror. Necesita rabdare pentru a fi vizionat pana la capat. Mai mult impresioneaza modul de redare, contextul si peisajul.Sentimentul de realitate este prezent tot timpul, iar cele cateva interventii fictive te fac sa crezi ca e total posibil. Desigur americanii nu l-au inteles si au vrut o varianta si pentru ei: Let Me In. Cel putin au acelasi scenarist.
Urmatorul, sau mai bine zis urmatoarele: The Girl with the Dragon Tattoo si continuarile The Girl Who Played with Fire  si The Girl Who Kicked the Hornet's Nest.  
Apropo, pe Noomi Rapace o puteti vedea in urmatorul Sherlock Holmes.
 Toate cele trei filme sunt filmate in acelasi an. Tematica e cutremuratoare, violenta si foarte aproape de realitate. Pot sa zic ca ca nu au fost putine momentele cand am simtit fiori si voiam sa sar peste scene, si nu pentru ca ar fi fost plictisitor. Actorii foarte bine alesi, se muleaza perfect pe roluri incat nu ai concepe pe altcineva in locul lor. Elementele surpriza   impresioneaza. Durata destul de mare, cel putin la primul film. Apropo de americani...ei nici aici nu s-au prea descurcat cu filmul, de aia anul asta se face un remake holiwoodian. Probabil mai "thriller" decat originalul.
Pentru mai romantici recomand   Worlds Apart (To verdener - denumirea originala). Vizionare placuta !





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu